Wednesday, March 11, 2009

Asszociációs játék

Vezsuzsi hívott játszani, aki néhány saját kreálmánnyal is megbolondította a feladványt. Én kifejezetten azokat élveztem :) Íme az én agymenésem:

Nyenyők (többes szám: nyenyőkök) - szemtelen, ám alapvetően jóindulatú, tréfás kedvű réti, mezei manó, aki pl. a forgószelet csinálja levelekből. Néha a városba is besettenkedik, hogy csúfot űzzön a komolykodó Pacuha Antalokból.
Pacuha - Pacuha Antal becses vezetékneve. Pacuha Antal kisvárosi polgár, köpcös, kalapos, nagykabátos, roppant fontos szeretne lenni, de egyszerű, könnyen átlátható észjárása és környezetében maradinak számító becsületessége ebben megakadályozzák.
Humor - visszafogott vagyok, csak a hozzám közel állók élvezhetik :)
Design - ha valami szép is, hasznos is.
Étel - otthon, a kedvesnek elkészítve a legjobb. Jól tűri a kísérleteimet :)
Anyag - a lehetőség. Meg kell találni, hogy mi szeretne lenni :)
Bilibáncs - hatalmas kelyhű, erős lila vagy sötét rózsaszínű, különleges virág. Csak az erdők mélyén tenyészik, cserépbe ültetve nem pusztul el ugyan, de jellegzetes színe teljesen elhalványul.
Zene - könnyű is, komoly is, de soha nem tucatáru!
Pukkancs - szúrós héjú gesztenyéhez hasonlító erdei élőlény. Ha a zsebedbe próbálod tenni, pukkanó hangot hallatva, óvatlan kezedbe jól beleszúrva menekül.
Méreg - amikor nem értjük egymást. A félreértések megmérgezik az emberi kapcsolatokat.

Zsuzsi, nagyon köszönöm, hogy játszhattam!

Én Rékát, Kingát és PAnitát invitálom egy kis szórakozásra. Íme a szavak, amikkel nekik kell majd megbirkózniuk: kikelet, elpuskázott lehetőség, könyv, aggódás, gyerekkor, unalom, bizalom, szépség, veszély, fantázia.

Friday, March 6, 2009

Orchidea ornaments

Indio


Sigrid Hennke csomózott karkötős könyvéből.